Prehrana :)

Jan. 9, 2016
  • Helloo! No pa začnimo o hrani.😀.Teorija nam je po večini vsem jasna..Malo težje je vse to spraviti v prakso kajne? Ja tudi pri meni je bil problem kako bom našla čas za vse to? Služba, trening, ki mi je vzel skoraj 4 ure dnevno kuhanje in vse ostale obveznosti ampak je šlo..Prvi teden smo se lovili potem pa sem si stvari zorganizirala in nekako je steklo...Bistvo v vsem je da si hrano pripravljate v naprej kar pomeni da si vse kar prinesete iz trgovine (meso, zelenjava,..) narezete in pospravite v hladilnik..Zelenjavo in meso lahko predhodno skuhate-popecete za kaksen dan  pospravite v posodice in ko si pripravljate obrok enostavno pogrejete..To je bil najlažji način..Predusem se boste morale naučiti da jeste doma pripravljeno hrano..In si zanjo vzamete čas..Drugače pač negre.. 😋 Moj zacetni jedilnik je bil sestavljen iz 1220 kcl...Občutek je bil da nebom nič jedla.vseboval je 5 obrokov.2 jajca za zjatrk , 200 gramov piščanca (puran) + zelenjava(ohrovt,cvetaca,brokoli) ter zelena solata..10 mandeljev za popoldansko malico in vecerja 150 gramov piščanca ali 250 gramov katere koli ribe+zelenjava.. Pila sem lahko samo vodo- veliko vode  kavo brez vsega no lahko sem dodala natren in coca-colo zero.. Se pravi vse kar je bilo ostalega je bilo zame strogo prepovedano......🤨Začetek je bil težak, potem sem se na vse to nekako navadila...Mali nasvet; taka dieta je rešitev za hitro izgubo kilogramov..Po treh mesecih sem se  vsega tega malo prenajedla in dodala nekaj stvari kar pomeni da se tudi sedaj prehranjujem tako..Jeste lahko vse spodaj napisano v kakrsni koli obliki želite..

*vse vrste zelenjave (razen koruze!)

*meso (goveje, piščančje, puranje)

*ribe (iz konzerve obvezno v lastnem soku, losos, in vse ostale vrste ribe katerekoli vam pač pašejo)

*riž in testenine (polnozrnate,basmati riz, konopljine testenine) sicer niso priporočljive vsakodnevno..Naj bo to kot neka sladica za dneve ko neboste imele volje..😋

*zamenjala sem navaden krompir za sladki krompir in ko se enkrat navadiš nas okus je odličen.

*na mojem jedilniku se znajde tudi skuta iz sirotke ali albuminska skuta ( vsebuje najbolj kakovostne beljakovine kar jih lahko zaužijemo s hrano.)Ter grški jogurt. Navadno mleko sem zamenjala za mandljevo,rizevo, kokosovo, ovseno..Kar od naštetga vam  paše.

*po dopoldanskem treningu si največkrat privoščim banano..lahko pojeste tudi jabolko, borovnice,grapefrut,ananas..Vse to v nekih zmernih količinah in ne vse skupaj..

*sladila so  kokosov sladkor, javorjev sirup,med..

*začimbe pa vse (olivno olje, kis, kokosvo olje,kokosova maščoba,sol...)

*pijem pa samo vodo..velikooo vode...dodam ji limono da ni tako pusto..🙂čaj in pa kavo brez vsega..

*oreščki (mandlji, orehi, indijski oreščki...seveda nepraženi)

*ko mi "pade cukr" si privoščim kako temno čokolado ali pa se malo pocrkljam s pirinimi palačinkami..😙sicer je danes možno dobiti že vse živo kar ne vsebuje sladkorja oz. so jim dodana umetna sladila..

Evo to so stvari, ki se znajdejo na mojem jedilniku pripravljam si jih na tisoč in en način..In priznam da so okusne..Ja tudi taka hrana je lahko dobra..mmm kar sline se mi cedijo ko pišem tole..🤪🤪še enkrat pa povem da nisem specialist da je to iz mojih lastnih izkušen in da meni je tako uspelo in še vedno uspeva..Mentalno in fizično se počutim odlično..Še vedno sem pa samo človek, ki mu včasih tudi zapaše kakšen kos pice al kakšen "junk food" in takrat to pojem v enem obroku in potem normalno nadaljujem dan..Ker je najslabse da sam sebi prepoveš, se mi zdi, da je po tem samo še večja želja po taki hrani.Na začetku je težko spremeniti navade ampak ko enkrat steče je tudi dni ko si želiš " junk fooda" manje..😎😀 Upam da ste našli kaj uporabnega zase sedaj pa veselo na delo...👍👍💋